"Mehetapja. Süütu. Vari"

Režissöör: Sulev Keedus
Osades: Rea Lest, Jörgen Liik, Toomas Suuman, Üllar Saaremäe, Mari Lill, Piret Krumm, Sergo Vares, Elle Kull, Evald Aavik jt
Sisu: Kolmest novellist koosnev triloogia.
Kino: Sõprus
Mulje:Väga keeduselik film, eriti kolmas novell, kohe meenusid "Georgica" ja "Somnambuul". Sümbolitest kubisev, kellele meeldib neisse süveneda, võib lugeda Kalev Rajangut (nimemaagia ja ayahuasca, oeh-oeh). Muidugi võib neid filme vaadata ka kui Kuntsi. No ja siis võib lihtsalt neid vaadata, sest sisu on ka neil enam-vähem täitsa olemas. "Varjul" veidi vähem, teistel rohkem, aga "Varjus" on see-eest Piret Krumm, keda, ma loodan, hakatakse nüüd Eesti filmides ohjeldamatult ekspluateerima, sest ta on lihtsalt Nii Kihvt.
Mis mõtted tekkisid? "Mehetapjat" vaadates oli kogu aeg peas mõte, et kas "November" on nüüd uus Eesti filmi kaanon? Täielik "November 2" ja seda muljet süvendas muidugi ka Rea Lest, kes on vist ka uus Eesti filmi kaanon. "Aga "Süütu" pakkus juba iseseisvat elamust. Mingid impulss-seosed tekkisid Katri Horma ja filmiga "Inimene, keda polnud", aga mitte sisulised. "Vari" läks tuntud Keeduse rada, nagu mainitud, ja püüdis nagu kolme filmi kuidagi seostada, aga see tundus suht kistud. Mulle meeldisid need filmid rohkem igaüks eraldi, minu poolest oleks võinud nad seostamata jätta ja esitada sellise väikese kassetina.
Hinne: 7. Hinnet oleks äärepealt maha võtnud see, et pärast filmi toimus kohtumine Rea Lesta ja Jörgen Liigiga. Seda viga ma enam ei tee. Las näitlejad räägivad ikka teksti, mitte omast peast, ja las nad jäävad kinolinale või teatrilavale või televiisorikasti sisse. See, kui saad teada, mis inimesed nad tegelikult on, ainult rikub muljet. Aga siis ma otsustasin, et hindan ikka filmi, mis oli täiesti OK.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

"Pilvede värvid"

"Aasta täis draamat"

"Libahunt"