"Pilvede värvid"

Lavastaja: Roman Baskin
Helilooja: Rasmus Puur
Osades: Jassi Zahharov, Triin Ella, Janne Ševtšenko, Juuli Lill, Reigo Tamm, Priit Volmer, Ita Ever jt
Teater: Estonia
Sisu: Jaan Kruusvalli "Pilvede värvide" järgmise põlvkonna lugu 1980-90-ndate Eestis. Ell ja Kaarel on tütre ja poja vanemad. Tütar on punkar, saab armusuhtest lapse ja sõidab temaga Rootsi elama. Poeg on abielus venelannaga, hakkab ajama hämarat äri, parseldab lõpuks isatalu võlgade katteks maha ja kaob kantpeade eest Venemaale pakku. Ema-isa eest hoolitsema jääb last ootav venelanna.
Mulje: Hästi kirju, emotsionaalne, kuidagi ebaooperliku keelekasutusega naiivsevõitu lugu. Ninaluristamist oli publikus omajagu kuulda.

Mis mõtted tekkisid? Kui nägin kavalehelt, et Juuli Lille kõrval mängib venelanna Mariat ka Aule Urb, siis tekkis kohe tahtmine näha, kuidas tema seda rolli teeb - millegipärast arvan, et hoopis teises võtmes. Sama isu tekkis Kristel Pärtna kohta, kes dubleerib Janne Sevtšenkot, sest nad on nii vastandlikud tüübid. Pisaraid kisti kõvasti. Neile, kes olid Draamateatri lavastust näinud (nt mina), näidati Ita Everit, ehkki hakkasin pärast mõtlema, et see vanaema pidi küll juba 100-aastane olema. Aga noore Puuri kirjutatud muusika oli täitsa ilus, igatahes mitte mõttetult moodne.
Hinne: 6

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

"Aasta täis draamat"

"Libahunt"