"Õnnelik tund"


Lavastaja: Gerda Kordemets 
Osades: Andrus Vaarik, Liis Lass, Argo Aadli, Kersti Tombak, Nils Mattias Steinberg, Jessica Agneta Kari
Teater: Jäneda Pullitalliteater
Sisu: kahe paari suhtedraamad väikeses müstilises absurdikastmes
Mulje: selle Jaan Tätte näidendi oleks peaaegu võinud kirjutada Andrus Kivirähk. Kui sealt välja rookida kogu naiivmetafüüsika ja elu mõtte üle targutamine, olekski see võinud olla kehvemat sorti Kiviräha näidend, just huumori ja absurdivõtme poolest. Näitlejad olid erakordselt tublid, lavastaja oli olnud natuke laisk ja/või tarbetult tekstitruu ning autor oli ilmselt lihtsalt istudes kirjutanud. Näidendite autorid peaksid proovima seda Hemingway nippi - kirjutada seistes. Nii tekib (ehk) palju vähem mõttetut ja naiivset tekstimassiivi.
Mis mõtted tekkisid? Selles tükis oli päris palju põhjendamatut, mida oleks saanud lahendada teisiti. Näiteks algus, kus rahvas aeti korraks sinna "Tõe ja õiguse" kõrtsituppa seisma. Näiteks tegelaste ennast tutvustavad monoloogid, eriti Gerly oma - noor Jessica Agneta Kari oli ikka erakordselt vapper seda pissi- ja kakajuttu ette kandes, aga ütleme ausalt, oma mõtet sinna taha panna ta ei osanud ja ilmselgelt ei olnud ka lavastaja osanud talle teeotsa kätte anda. Selleks, et sellisest tekstist laval midagi teha, on vaja Andrus Vaariku elukogemust ja ellusuhtumist. Andrus Vaarik oli väga vahva, võiks peaaegu öelda, et tema huumor ja andekus päästsid selle etenduse. Liis Lass on imekaunis ja mängis oma osa suurepäraselt. Teised näitlejad olid minu jaoks neile kahele taustaks. Aga jah, selle etenduse puhul peaks eraldi hindama näitlejatööd (9), lavastamist (6) ja teksti (3). Keskmine nende kolme peale kokku tulebki 6.
Hinne: 6
Pilt on natuke eksitav, sest Vaarikul ei olnud etenduses sellist valehabet, aga kuna see oli alles kontrolletendus, siis pole veebist veel paremaid pilte võtta.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

"Pilvede värvid"

"Aasta täis draamat"

"Libahunt"