"Faust"

Lavastaja: Dmitri Bertman (Moskva)
Osades: Ain Anger, Rauno Elp, Luc Robert (Kanada), Pille Lill. Margarete rollis oli üks Prantsuse sopran, kelle nime ma ei mäleta ja ei õnnestunud ka välja uurida.
Teater: Estonia
Sisu: Mefistofeles pakub vanale teadlasele Faustile noorust ja vastu tahab tema hinge. Faust kasutab oma teist noorust liiderdamiseks ja naistemurdmiseks ning teeb paljud inimesed õnnetuks, kaasa arvatud iseenda.
Mulje. Läksin kuulama põhiliselt Ain Angerit ega pidanud pettuma. See, et teda loetakse üheks maailma parimaks bassiks, pole liialdus. Iga kord, kui ta laulma hakkas, jooksid sipelgad üle selja. Teised olid ka täitsa tublid, aga mitte siiski sel tasemel. Ning Anger soleerib ja võtab vaatajate tähelepanu suure mõnuga.
Mis mõtted tekkisid? Kunstnikel tekivad vist kergesti stambid. Kui üks idee (sado-maso maskid) on kunagi töötanud, siis topime seda igale poole, eks, Ene-Liis Semper? Mulle meeldis aga idee teha Siebelist kloun ja Estonia pisikese lava kujundus oli ka väga nutikas. Siis tekkis veel selline mõte, et lauljad lähevad ikka väga kergesti paksuks. Isegi Ain Anger, kunagine sihvakas mastimänd, on laiusesse kasvama asunud. Aga üldiselt oli suurepärane elamus ja mõtted polegi muusikat kuulates eriti olulised.
Hinne: 8

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

"Pilvede värvid"

"Aasta täis draamat"

"Libahunt"