"Tulbipalavik"

Režissöör: Justin Chadwick
Osatäitjad: Alicia Vikander, Dane DeHaan, Christoph Waltz
Sisu: 17. sajandi Amsterdam. Noor orb on abiellunud vanema rikka mehega ja peab talle pärija sünnitama. Kui mees palkab neid maalima noore kunstniku, armuvad noored teineteisesse ja sepitsevad kavala plaani, kuidas abielust pääseda ja koos põgeneda. Asjasse on segatud tolleaegne tulbisibulate turg, kunstniku sõber, teenijanna rasedus ja hulk valesid.
Kino: Artis
Mulje: Detailideni väga autentselt tehtud usutav film, väga hästi loodud miljöö, põnev ja köitev süžee. Võibolla mitte nii samavõrra hästi mängivad peaosalised, aga Christoph Waltzi mängitud abikaasa ja Holliday Graingeri teenijanna meeldisid mulle väga.
Mis mõtted tekkisid? Inimene mõtleb, jumal juhib. See film pani mõtlema, et ilmselt on olemas saatus. Sa võid olla kõik hoolega planeerinud, miski ei saa just nagu viltu minna - aga siis sööb su parim sõber su investeeringu lihtsalt ära ja kõik langeb kokku. Sa võid olla leppinud, et sa oled teenijanna, su lapse isa on kadunud ja sa pead terve elu kasvatama oma sünnitatud last peremehe lapse pähe - aga järgmisel hetkel oled sa majaomanik, abielus rikka mehega ja kuue lapse ema. Ja mitte keegi ei tea, millega just see inimene on just sellise saatuse ära teeninud.
Hinne: 9

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

"Pilvede värvid"

"Aasta täis draamat"

"Juudit"