"Küllus"

Lavastaja: Filipp Los (Venemaa)
Osades: Anneli Rahkema, Ülle Lichtfeldt, Margus Grosnõi, Tarvo Sõmer, Eduard Salmistu, Elmar Sats (muusik)
Sisu: Kaks noort naist kohtuvad ja sõbrunevad 1870. aasta paiku Metsikus Läänes. Nad on tulnud sinna, et abielluda kirja teel leitud peigmeestega. Ühe naise, Bessi peigmees on vahepeal surnud ja ta on sunnitud abielluma tolle venna Jackiga, kes osutub vägivaldseks tuuletallajaks. Teise naise, Maconi peigmees Will on ühesilmaline farmer. Elu Läänes on raske ja ohtlik. Bess kaotab lapse, mees ostab tühja kaevanduse ja paneb nende hüti põlema, nad on sunnitud kolima Maconi ja Willi juurde. Bessi röövivad indiaanlased kümneks aastaks, Macon peab vahepeal Williga talu ja magab Jackiga, aga kui Bess tagasi tuleb, siis nende õnn pöördub. Bess laseb ühel professoril oma elust indiaanlaste juures raamatu kirjutada, lööb sellega hulga raha kokku ja Jack tilpneb tal küljes (ikkagi seaduslik abikaasa). Maconi talu läheb pankrotti, Will laseb jalga ja Macon ise käib põhja.
Teater: Rakvere Teater
Koht: Vene Teatri suur saal
Kuupäev: 15.05.2017
Mulje: Tugevates värvides jõuline lugu. Köitev, ühekorraga raske ja põnev. Naisnäitlejad olid võimsad solistid ja mehed hädavajalikud taustalauljad. Mulle meeldisid ka väga Elmar Satsi filmi "Dead Man" stiilis kitarrimuusika, mis aitas õhustiku tekkele palju kaasa, ning minimaalne nutikas lavakujundus.
Mis mõtted tekkisid? Kairi Prints kirjutab, et tema jaoks oli see lugu võimust, kiindumusest ja väärikusest ning neljast väärastunud inimesest. Minu jaoks oli see lugu inimese vastupidavusest, taluvus- ja kohanemisvõimest, kasvamisest, võimetest ja suutlikkusest. Eks igaüks näeb asju oma silmadega.
Hinne: 8.
Pilt Rakvere Teatri kodulehelt.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

"Pilvede värvid"

"Aasta täis draamat"

"Libahunt"