"November"

Režissöör: Rainer Sarnet
Sisu: Eesti muinasjutufilm. Noor talutüdruk Liina (Rea Lest) on armunud külapoiss Hansu (Jörgen Liik), Hansule on aga silma jäänud hoopis imekaunis mõisapreili (Jette Loona Hermanis). Tähtsat rolli mängivad kratid, katk, surnute hinged, rahapada ja inimeste ahnus.
Kino: Artis
Kuupäev: 2. märts 2017
Mulje: mõtlesin hulk aega, et ma ei lähe "Novembrit" vaatama, sest treileri põhjal tundus see koosnevat põhiliselt sitanaljadest, aga see oli hoopis äärmiselt lüüriline armastusfilm väikese koomikavindiga.
Mis mõtted tekkisid?
Sarnetil on oma kindel käekiri: mulle meenus kogu aeg tema "Idioot", see oli kah selline udusevõitu, hõljuv ja sajandi filmimotiivi kergelt üle ekspluateeriv, aga igatahes ilus, ei saa vaielda. Ka "Novembris" oli väga kauneid hetki: hingede kojutulek või kuutõbine preili või kasvõi Liina uppumine. "Idiooti" meenutas ka interjöör, mõis vs. Aleksandri kirik, mõlemad ühtmoodi lagunemisstaadiumis. Keegi ütles kuskil blogis, et talle meeldisid amatöörnäitlejad rohkem kui elukutselised. Ma ei saaks sama väita, eriti häiris mind nõid oma rahvateatri intonatsioonidega. Aga näod olid küll hästi valitud! Igatahes sisule seal palju kaasa elada pole, see on üsna hakitud ja hüplik, lõdvalt seotud folkloorsete lookeste jada, küll aga võib vaadata visuaalset külge.
Hinne: 6

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

"Pilvede värvid"

"Aasta täis draamat"

"Libahunt"